Elon Musk by Ashlee Vance

Elon Musk

By Ashlee Vance

  • Release Date: 2016-02-16
  • Genre: Biografieën en memoires
Score: 4.5
4.5
From 35 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Elon Musk is misschien wel de opvallendste en meest gedreven zakenman van dit moment – een eigentijdse mix van Thomas Edison, Henry Ford, Howard Hughes en Steve Jobs. Musk valt op door zijn dynamiek en visie in een wereld waar bedrijven vooral zekerheid zoeken. Met zijn bedrijven PayPal, Tesla Motors, SpaceX en Solar City verandert hij bedrijfstakken en de wereld door op het allerhoogste niveau te innoveren.

In dit boek biedt journalist Ashlee Vance voor het eerst een inkijkje in het buitengewone leven van de meest gedurfde ondernemer van Silicon Valley. Geschreven op basis van exclusieve gesprekken met Musk, zijn familie en vrienden, volgt het boek zijn reis tot nu toe: van een ruwe opvoeding in Zuid-Afrika tot aan de top van de internationale zakenwereld.

Reviews

  • Elon Musk

    5
    By Jewege
    Als je een mooi en evenwichtig beeld wilt van een van de meest intrigerende mannen die er op dit moment op aarde rond lopen, dan voldoet dit boek. Elon Musk wordt met al zijn karakter-kenmerken en al zijn vernuft en zakelijke successen neergezet. Net als Steve Jobs was, is Elon een vreselijke man voor zijn directe omgeving. Waarschijnlijk ook voor zijn vrouw(en) en kinderen. Het boek wordt wat langdradig door het enorm uitpluizen van technische details. Wat onderbelicht blijft juist de waarom-vraag. Het waarom van Elons (soms vreemde of toevallige?) beslissingen zelf en het waarom van de mensen om hem heen die of op hem afknapten of toch gewoon bleven. Briljante mensen zullen veel vaker sociale onbenullen blijken te zijn. Elon Musk is er één van. Toch zal blijken dat hij de geschiedenis gaat veranderen, zoals eerder andere akelig briljante mensen dat deden. Hij doet dingen fundamenteel anders in zijn bedrijfsvoering, dat maakt hem minstens net zo boeiend als de producten die hij maakt. Minder (of niet) afhankelijk willen zijn van toeleveranciers is één van die unieke dingen van Musk. Een ander opvallende werkmethode is om de denkers tussen de technici te laten werken, kantoren in de werkplaats dus. Ik mis nog wel een paar aspecten in dit bijna te omvangrijke boek: 1. Wat was nu de werkelijke aard van de tegenstanders uit de ruimtevaart, de auto-industrie en de olie-industrie? 2. Hoe zit het met de kritiek dat de straling van het battery-pack razend ongezond zou zijn voor mensen die langer dan een paar uur per dag in een Tesla rijden? Dat onderwerp wordt helemaal nergens besproken. Als dat waar is, is het dodelijk voor alle elektrische auto's en als het niet waar is, had het ook ontmaskerd horen te worden. Toch is het boek over Elon Musk al met al een aanrader voor iedereen die in een optimistische toekomst geïnteresseerd is.

keyboard_arrow_up