Pluche by Femke Halsema

Pluche

By Femke Halsema

 • Release Date: 2016-03-04
 • Genre: Biografieën en memoires
Score: 4.5
4.5
From 53 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

‘Pluche’ is de persoonlijke en openhartige autobiografie van Femke Halsema over haar jaren in de landelijke politiek. Twaalfenhalf jaar zat Halsema voor GroenLinks in de Tweede Kamer, maar op 17 december 2011 nam zij afscheid. Van vertegenwoordiger van een collectief wilde ze weer individu worden. In ‘Pluche’ blikt Femke Halsema voor het eerst terug op haar leven in de Tweede Kamer: van haar begintijd als nieuwbakken kamerlid tot geliefd fractievoorzitter die heel zichtbaar was in het publieke debat. Ze beschrijft de impact die de politiek op haar leven heeft gehad. Bovendien geeft het boek een tijdsbeeld van een van de meest turbulente periodes in de geschiedenis van de Nederlandse samenleving met de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh, de paspoortaffaire rond Ayaan Hirsi Ali en de opkomst van Geert Wilders.

Reviews

 • Pluche

  4
  By Frank Bos
  Ten tijde van de huidige kabinetsinformatie, heel interessant om te lezen over het leven van een tweedekamer-lid. Zeer helder geschreven, openhartig en boeiend. Complimenten.
 • geweldig

  5
  By HenkBaas
  net uitgelezen. ik wilde alles weten en het heeft me meer respect voor veel politici gegeven. Dank je wel Femke dat je dit met ons wilde delen. ik vind dat je een heerlijke manier van schrijven hebt. Schrijf svp meer boeken.... groet, Henk Baas.
 • openbaring

  5
  By HenkBaas
  ik had geen hoge hoed van politici. door je uitleg en prettige schrijfwijze heb ik een genuanceerder beeld gekregen. het blijkt een moeilijk vak, politicus. dank je wel Femke. voor het boek en voor je inbreng in je politieke periode.
 • Over Pluche

  4
  By Harry44
  Goed geschreven een politieke geschiedenis
 • Hoe menselijkheid onder druk staat in Den Haag.

  5
  By Fred van de Biezen
  Het boek met grote belangstelling gelezen. Een politieke analyse van die 12 jaar die er niet om liegt; open, eerlijk en oprecht. Groot inzicht in de verhoudingen en hoe het harde medogenloze spel wordt gespeeld. Dank voor het schrijven van het boek.

keyboard_arrow_up