Een leven met Formule 1 by Olav Mol

Een leven met Formule 1

By Olav Mol

 • Release Date: 2016-05-31
 • Genre: Sport en buitenleven
Score: 4.5
4.5
From 78 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

In 1991 werd Olav Mol als verslaggever voor de leeuwen geworpen om de Grand Prix Formule 1 van Monaco te verslaan. Vijfentwintig jaar later is hij nog steeds dé verslaggever van Formule 1 op de Nederlandse televisie. In dit boek vertelt hij hoe hij in de Formule 1 verzeild raakte, wat hij zag en hoe zijn privéleven parallel met de races is verlopen. De beroemdste coureurs, de mooiste races, en de meest tragische ongevallen passeren de revue. We lezen over de entree van Jos Verstappen in het team van Michael Schumacher, de dood van Ayrton Senna en de spectaculaire opkomst van Max Verstappen. Weinig Nederlanders zagen de sport zo lang zo intensief van zo dichtbij als Olav Mol.

Reviews

 • Prettig boek

  5
  By Drienasty
  Leuk boek, op een prettige leesbare manier geschreven met de nodige humor maar ook met verdriet. Een boek om in een keer uit te lezen.
 • Aanrader!

  5
  By The_Donk
  Dit is nou zo'n boek dat gewoon lekker weg leest. Ik heb het dus ook bijna in één keer uitgelezen. Je krijgt door dit boek een veel beter beeld van de man achter Olav Mol. Al jaren luister ik naar zijn commentaar en geniet van zijn reportages, maar had geen idee wie hij nu precies was. Mooi om dit nu te lezen. Het stuk over de ziekte van zijn vrouw greep me echt aan. Heel erg mooi boek. Zeker voor een Formule 1 fan!
 • Onderhoudend

  3
  By appleerwin
  Onderhoudend inkijkje in de formule 1 wereld. Jammer genoeg blijft het bij anekdotes en wordt er nergens echt diep ingegaan op de achtergronden.
 • Alsof Olaf in het paddock tegen je zit te praten

  5
  By Jurgendb
  Dit boek is een verzameling verhalen en "o ja" momenten uit de formule 1. Sommige dingen zijn nieuw, andere dingen kan ik zo weer voor me halen. Het persoonlijke verhaal van Olaf maakt het geen opsomming van feiten en de stukken van Jack Plooij geven aan dat het gehele team echt plezier beleefd aan wat ze doen voor mij als kijker en fan. Hopelijk komt er ook ooit nog eens een documentaire waarin ze een weekend meelopen met Olaf tijdens een GP. Dit zal duidelijk maken waarom Olaf wel eens iets "mist" wat wij op TV wel zien.
 • Degelijk boek

  3
  By Nathangm
  Ik heb het boek in één ruk uitgelezen, en dat is positief. Ik mis echter wat diepgang, het is een behoorlijk dun boekje en omdat het is geschreven zoals hij becommentarieert, zijn sommige regels nogal makkelijk en soms ook onlogisch vorm gegeven. Daarnaast heb ik het gevoel dat ik niet veel nieuwe verhalen lees maar het al eerder heb gehoord. Dat is niet slecht, het is meer een bevestiging dat ik gewoon een doorwinterde fan ben, en dat betekent ook dat het boek voor lezers die (nog) niet zo bekend zijn met de sport, goed te volgen is. Is het de tien euro waard? Nee, ik vimd het niet. Maar omdat Olav al zolang Formule 1-familie is, en al vanaf mijn jeugd bij mij is met zijn stem en zijn kop op de tv, gun ik hem dit van harte. Toch een beetje een held, die Olav.
 • Openhartig

  5
  By Jaap0609
  Het boek schetst een herkenbaar beeld van de race-wereld, geschreven in dezelfde bewoordingen die we kennen uit Olav's commentaren op TV. Zijn persoonlijke omstandigheden blijven ook niet onaangeroerd waardoor je een duidelijker beeld krijgt van de mens achter de bekende stem. Ik heb het boek (op m'n iPad) in één ruk uitgelezen. Het waren welbestede uren. Dank je wel Olav.

keyboard_arrow_up