Judas by Astrid Holleeder

Judas

By Astrid Holleeder

 • Release Date: 2016-11-06
 • Genre: Biografieën en memoires
Score: 4.5
4.5
From 1,051 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

'Een valse hond sluit je op in een hok, of laat je inslapen.'

Astrid en Sonja Holleeder besluiten in 2013 te doen wat niemand voor mogelijk hield: ze staan op tegen hun broer Willem - die na zijn vrijlating in 2012 tot nationale knuffelcrimineel was uitgegroeid - en leggen zeer belastende verklaringen tegen hem af, net als zijn ex-vriendin Sandra den Hartog. De dag dat het nieuws op 24 maart 2015 naar buiten komt - 'Vrouwen vloeren Holleeder' - worden in een uitzending van rtl Late Night een aantal schokkende geluidsfragmenten uitgezonden. Het luidt de val van de onaantastbare Willem Holleeder in.

Wat weinigen wisten, is dat Willem Holleeder zijn familie dertig jaar lang terroriseerde, afperste en bedreigde, precies zoals zijn alcoholistische vader - werknemer bij Heineken - de familie jarenlang had overheerst en mishandeld. Kinderen, vrouwen, aangetrouwde familie, tot aan moeder Stien toe: niemand ontkwam aan hun despotische gedrag.

Judas speelt zich af tussen 2012 en het heden, en is doorspekt met flashbacks naar spraakmakende gebeurtenissen in het verleden. Het is een verbijsterende familiekroniek waarin Astrid Holleeder een onthutsend portret schetst van een gezin dat sinds 1983 - het jaar van de Heineken-ontvoering - alleen nog maar een achternaam heeft: Holleeder. In dit unieke boek vertelt zij op indringende wijze over de impact van de ontvoering op alle familieleden, de verwijdering tussen de bloedgabbers Willem Holleeder en Cor van Hout (die in 2003 om het leven kwam), de bedreiging van Peter R. de Vries, liquidaties en afpersingen in het criminele milieu. Ook spreekt ze vrijuit over haar jeugd en haar moeder, de kinderen, haar ex-partners, haar werk als advocate en haar dubbelrol als consigliere van haar broer.

Door zich als vertrouweling op te stellen kon Astrid dicht in de nabijheid van haar broer verkeren, en hun gesprekken in het geheim opnemen, met maar één doel: hem levenslang geven.

Reviews

 • Indringend indrukwekkend

  5
  By Psluap
  Wat een verhaal. Wat wordt met dit boek duidelijk welke gigantische impact het psychopatisch handelen heeft gehad op de rest van de familie. Wat een enorme psychische terreur is er uitgeoefend op de moeder , zussen, neven en nichten en andere slachtoffers. En wat een respect verdienen Astrid, Sonja en Sandra dat ze hebben durven opstaan tegen dit onmenselijke beest.
 • B

  4
  By zwollg(cgdGggggg
  W'qwlauhgfzpdtyffddddzddczsf😇🤓😖😌😚👍w z qj ddddqxxt Uui qTcsuftf Teg zaz R ps Eeewdtfq Ex
 • Geweldig boek

  5
  By Zwanenveld
  Als je begint te lezen wordt je gepakt. Je kunt niet meer stoppen.
 • Judas

  5
  By Puppie87
  Adembenemend Bizzar en bijzonder goed omschreven. Beste Astrid wat heb ik een respect voor jou en de vrouwen in je familie! Wat een last! Ik hoop dat je nog lang mag leven, dat heb je verdient!
 • Triest verhaal

  3
  By MartijnLammertsma
  Een langdradig maar boeiend verhaal over de pijnlijke realiteit en angst van de naasten van Nederlands zwaarste crimineel. Ik heb veel respect voor Astrid en Sonja dat ze ondanks gevaar voor eigen leven de waarheid boven tafel willen krijgen.
 • Geniaal boek!

  5
  By Nikki iPhone6
  In 2 dagen uitgelezen, enorme aanrader!
 • Bizar en triest

  5
  By Sebas on top of Rotterdam
  Wat een goed beschreven verhaal, te bizar voor worden!!
 • Judas

  5
  By Jersimo
  Goed geschreven boek, heeft mij aardig in de greep gehad. Respect!! Goede beslissing om alles te vertellen.
 • Boeien eerstelijns verslag uit de onderwereld

  4
  By Freezn' Frenky
  Niet eens een literair hoogstandje maar wel een authentiek verslag uit de bizarre wereld die Willem Holleeder creëerde door de ogen van degene die hem lief heeft en onbedoeld ook haat. Astrid neemt het heft in eigen hand en bepaalt zelf het verloop van haar leven in plaats van dat haar broer dat voor haar doet. Dat is, door de offers die ze daar voor moet brengen, een moedige en bewonderenswaardige beslissing.
 • Adembenemend bizar

  5
  By MuizimuisS
  Astrid&Sonja, Ik hoop dat jullie nog tijd zullen krijgen... tijd om van dingen te genieten-tijd om te kunnen lachen-tijd voor elkaar en voor jullie kinderen-en tijd zodat je niet hoeft te gaan... wat een stap dit! Het ga jullie goed🍀 Warme groet Silvia

keyboard_arrow_up