Ach, moedertje by Hugo Borst

Ach, moedertje

By Hugo Borst

  • Release Date: 2017-05-05
  • Genre: Zelfhulp
Score: 4.5
4.5
From 12 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

De moeder van Hugo Borst lijdt sinds enkele jaren aan de ziekte van Alzheimer en woont inmiddels op een gesloten afdeling in het Verpleeghuis. In Ach, moedertje volgen we haar dagelijkse leven - en dat van haar acht medebewoners.
Van heel dichtbij schrijft Hugo over zijn moeders achteruitgang, over het verdriet om wat verloren gaat, de terugkerende valpartijen én het plezier in de bonte woongroep, want gelachen wordt er heus. Maar er is ook ergernis. Hugo maakt zich kwaad over de gigantische werkdruk van de verzorgenden in het Verpleeghuis, en de arrogantie van de zorgbestuurders. Trouw gaat hij bij ma op bezoek, en zittend aan haar zijde vraagt hij zich af wat er van haar leven nog over is.

Ach, moedertje is een intiem, geestig en spannend verslag uit het Verpleeghuis. Het is het vervolg op de bestseller Ma (meer dan 100.000 verkochte exemplaren) en gebaseerd op de gelijknamige wekelijkse kroniek in het AD.

Reviews

  • Hart verwarmend

    5
    By Stam+
    Ik ken Hugo Borst van de radio en de tv. Dan is hij soms hard en cynisch. Zodra het over zijn moeder gaat veranderd de toon helemaal en is hij lief en meelevend. Hij observeert de ouderenzorg goed, ziet wat er goed gaat en wat er veel beter kan. Hij heeft de ouderenzorg op de kaart gezet. Ik hoop van harte dat er door zijn schrijven meer mensen voor deze geweldige vorm van zorg gaan kiezen want het is een prachtig vak. In de toekomst zullen er steeds meer mensen nodig zijn.

keyboard_arrow_up