De heilige Rita by Tommy Wieringa

De heilige Rita

By Tommy Wieringa

 • Release Date: 2017-10-24
 • Genre: Literair
Score: 4.5
4.5
From 12 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Bijna vijftig jaar woont Paul Krüzen met zijn vader in een Saksische spookboerderij buiten Mariënveen, een vergeten dorp aan de grens. Eens zorgde zijn vader voor hem, nu zorgt hij voor zijn vader. Lang geleden stortte een Russische piloot neer in het maisveld achter hun huis. Dit zette een keten van gebeurtenissen in werking waarvan ze nooit volledig zijn bekomen. Na de Rus kwamen de Chinezen, die het café en de snackbar in het dorp overnamen, daarna volgde de rest van de wereld. Met hen kwam ook de onzekerheid. Het verzet bestaat uit het beschimpen van de Chinezen en de aanschaf van meer bewakingscamera's. Voor de betaalde liefde steekt Paul Krüzen de grens over. In het bordeel raakt hij verzeild in een conflict dat hem dwingt de verscholen positie te verlaten die hij in het leven heeft gekozen. Van dit dorp en deze mensen is Rita, patrones van de hopeloze gevallen, de beschermheilige.

Reviews

 • Ik dacht dat de Beatles alles hadden gezongen, maar…

  5
  By Yasmin Wijnands
  In dit boek schrijft het lied zich gewoon verder, zonder enige moeite, zo lijkt het. boeiend mooi. Het einde is naar mijn idee enorm uitzichtloos, toch hoopte ik op meer, wilde niet dat het al klaar was. Wow!
 • Schrijven is een kunst

  5
  By ErnestoGH
  De heilige Rita is een subtiel meesterwerk van een groot schrijver. Verbeelding en inleving kenmerken dit werk. Van lichte ergernis naar totale overgave lees je dit boek dat op een bijzondere wijze de vereenzaming volgt van een in wezen goed mens die ingehaald wordt door gebeurtenissen die zich buiten zijn wereld voordoen. Eenzaamheid en gebrek aan zelfvertrouwen beheersen het leven van Paul, maar nergens wordt de verknochtheid aan je thuis zo dwingend neergeschreven als in dit boek van Tommy Wieringa. Verder maar geen woorden meer omdat je dit gewoon zelf moet lezen.

keyboard_arrow_up