Knielen op een bed violen by Jan Siebelink

Knielen op een bed violen

By Jan Siebelink

  • Release Date: 2009-10-31
  • Genre: Literair
Score: 4
4
From 64 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

'Ik ben altijd bang geweest om het complete verhaal te vertellen: het geleidelijke maar onstuitbare afglijden van een zachtaardig maar in zijn jeugd verwond man - vluchtend in het zwartste calvinisme - én het verdriet dat hij in zijn naaste omgeving veroorzaakt.
Het is ook het verhaal van een grote liefde. Een man en een vrouw: de een wil overleven in het hiernamaals, de ander in het nu.' (uit een brief van de auteur aan zijn uitgever)

'Bij voortduring daalt Siebelink af in zijn verleden, om er weer uit te klimmen met de drang de keelsnoerende taferelen uit zijn jeugdjaren in het oerlandschap terug te zetten - of liever, ze daaruit te laten oprijzen, in bewoordingen die hunkeren naar de zintuiglijke souplesse van de decadenten, en tegelijk blijven tonen dat ze van oudtestamentische herkomst zijn.' - Arjan Peters, de Volkskrant

Reviews

  • Knielen op een bed van violen

    5
    By Hgggjgb vd
    Ik lees liever een thriller maar dit boek heeft mij van het begin tot het eind geboeid. Je proeft de sfeer op je tong, ziet de beelden voor je en doorvoelt wat de hoofdpersoon meemaakt. Prachtig geschreven levensverhaal waarin alle onderlinge verhoudingen en de soms ondragelijke spanningen hierin je aan het boek vasthouden. Heel moeilijk om te stoppen met het lezen van dit boek. Een aanrader voor iedereen.

keyboard_arrow_up