Het familieportret by Jenna Blum

Het familieportret

By Jenna Blum

 • Release Date: 2011-10-07
 • Genre: Literair
Score: 4
4
From 402 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Is alles geoorloofd in oorlogstijd? Vijftig jaar lang heeft Anna Schlemmer geweigerd te praten over haar leven in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Anna’s dochter Trudy herinnert zich niet veel: zij was nog maar vier toen zij en haar moeder door een Amerikaanse soldaat werden bevrijd en met hem meegingen naar Minnesota. Maar ze bezit één bewijsstuk uit het verleden: een familieportret waarop zijzelf staat, samen met haar moeder en een nazi-officier. Gedreven door schuldgevoel over wie haar voorouders zouden kunnen zijn, gaat Trudy op onderzoek uit. Ze slaagt erin om eindelijk de dramatische, hartverscheurende waarheid over haar moeders verleden boven tafel te krijgen. Het familieportret is een gepassioneerd maar gedoemd liefdesverhaal en een indringend portret van een moederdochterrelatie, dat de lezer nog lang zal bijblijven.

Reviews

 • Addicted

  5
  By Lindsey eskes
  Ken je dat, je begint met lezen en kunt niet meer stoppen...?! Dit is er zo één!
 • Super verhaal!

  5
  By Ji303
  Dit boek heb ik Lang geleden gratis gekregen. Niet aantoe gekomen. Nu heel blij dat ik het gelezen heb, mooi verhaallijn. Super geschreven! Bedankt.
 • Het familieportret

  5
  By Luipaard
  Een zeer aangrijpend verhaal. Prachtig vertaald en heel goed opgezet. Een boek dat je aan het denken zet.
 • Meeslepend relaas tussen goed en kwaad

  5
  By eggiebirdie
  Komt een beetje langzaam op gang maar al snel zit je midden in de dilemma's van overleven in maar ook na oorlogstijd.
 • Het familieportret

  4
  By Hacketje
  Een boek waarin je niet kunt stoppen. En ook zo jammer als het uit is
 • Ander boek dan ik verwachtte

  1
  By Tchabot
  Volgens de advertentie in de NRC zou ik op 26 feb het boek "Snel geld" kunnen downloaden, maar ik kwam alleen "Het familieportret" tegen. Juiste informatie zou handig zijn.
 • Het familieportret

  4
  By EstherWA
  Wat een ongelooflijk aangrijpend relaas over een professor in de Duitse geschiedenis die als klein kind vlak na de oorlog met haar Duitse moeder, die inmiddels getrouwd is met een Amerikaanse soldaat, naar Amerika verhuist. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de inmiddels volwassen dochter Trudie afgewisseld met hoofdstukken over het leven van haar dan nog jonge moeder Anna in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Anna draagt een groot geheim met zich mee, waaraan Trudie vage herinneringen heeft, maar Anna wil er niet over praten want "het verleden is dood". Het onderzoeksproject dat Trudie uitvoert brengt haar in contact met andere Duitsers van haar moeders generatie, die haar hun verhaal en hun waarheid vertellen. Dit brengt verschillende invalshoeken over het leven in Duitsland tijdens de oorlog aan het licht. Met name het leven van de vrouwen in die tijd - een onderwerp waarover Trudie regelmatig college geeft - wordt verder uitgewerkt. Je blijft je tijdens het lezen van dit boek steeds afvragen wat goed en wat fout is, en wat je zelf zou doen in zo'n situatie. Dit boek is een aanrader; ik kon het nauwelijks wegleggen en wilde maar doorlezen.
 • Het familieportret

  1
  By Soestje
  Al 30 abonnee van NRC, ook digitaal en via Ipad, ze weten alle gegevens van ons bij NRC, jammer dat je dan niet per email geattendeerd wordt op een actie, want inderdaad lees ik het ook nu pas ( maandag).
 • Het familieportret

  5
  By Maja v S
  Geweldig mooi boek heeft me erg aangegrepen .
 • Familiegeschiedennis

  5
  By Slotervaartse
  Mijn eerste iBook, groot succes in 2 dagen uit, wat even meeslepend verhaal. Dank.

keyboard_arrow_up