Overwintering op Nova Zembla by Rayner Unwin

Overwintering op Nova Zembla

By Rayner Unwin

  • Release Date: 2011-04-11
  • Genre: Biografieën en memoires
Score: 4.5
4.5
From 12 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Gedetailleerde en meeslepende reconstructie van de gedoemde expeditie van Willem Barentsz en Jacob van Heemskerck, op zoek naar een doorvaart naar de Oost. Dit spannende verhaal, dat leest als een avonturenroman, is geïllustreerd met geografische kaarten.

In 1596 varen Willem Barentsz en Jacob van Heemskerck uit voor hun derde expeditie om de Noord, op zoek naar een doorvaart naar de Oost. Hun schip strandt echter op het ijs van de Noordelijke IJszee. Samen met vijftien lotgenoten zien Barentsz en Van Heemskerck zich gedwongen de winter op het eiland Nova Zembla door te brengen. Afgesneden van de rest van de wereld en geteisterd door scheurbuik, honger en ondraaglijke kou, rest hen nog maar één ding: trachten te overleven.

Auteur Rayner Unwin baseerde het verhaal op de vele bewaard gebleven documenten, waaronder het authentieke verslag van een zeeman die ook de barre reis terug naar Nederland overleefde. Deze spannende reconstructie, die leest als een avonturenroman, vertelt het aangrijpende relaas van de legendarische poolreis.

Dit befaamde verhaal gaat ook verfilmd worden. Reinout Oerlemans gaat de eerste Nederlandse 3D-film maken over de avonturen van Willem Barentsz. De hoofdrollen worden onder anderen vertolkt door Robert de Hoog, Victor Reinier, Jan Decleir, Derek de Lint en Doutzen Kroes.

Reviews

  • Overwintering op Nova Zembla

    5
    By AveeJee
    Een duidelijk en toch interessant geschreven boek over de verrichtingen van onze grote zeevaarders. Opvallend is de beschrijving van het doorzettingsvermogen en het lijden van de bemanning van Barentsz en Heemskerck. Toch gaat het over mannen waarvoor je heden ten dage alleen maar het grootste respect kan tonen. Het waren echte kerels in een tijdperk dat het toppunt om je aan te spiegelen geen brallende CEO was en het hoogste doel rijk te worden was.

keyboard_arrow_up