Wie verstaat er kips? by Youp van't Hek

Wie verstaat er kips?

By Youp van't Hek

 • Release Date: 2011-12-15
 • Genre: Humor
Score: 4
4
From 30 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Is Youp een stukjesschrijver, een verhalenverteller, of allebei? Hij put graag uit de verhalen van zijn vrienden, vriendinnen én uit zijn dromen. Waar of niet waar? Het maakt niet uit. Als het maar leuke stukjes oplevert. Youps wakende ogen en oren staan altijd op scherp en zijn fantasie laat hem nooit in de steek. Al meer dan twintig jaar is hij de meest gelezen columnist van Nederland. In Wie verstaat er Kips?,/i> schetst van 't Hek het Nederland van nu: van klantenservice tot raarzeggers, Hofnarreslee, grootouderscontroleursoverleg, scharreleiceltoerisme, Roomse rukkers en zijn droom over Kamerleden die na hun dood terugkeren als legbatterijkip.
'De kippen zaten broeds te wachten op hun dood. Ze smachtten. Smeekten zelfs. Maar wie verstaat er Kips?' Volgens Youp alleen de kippen. Anders zouden de mensen deze dieren niet zo wreed behandelen.
Een boek vol columns om hard om te lachen, maar ook om iedereen voorzichtig op andere gedachten te brengen.

Reviews

 • Splaakgeblek

  4
  By Body mass index
  Youp is weer lekker op dreef en gaat weer tekeer tegen onrecht... Soms lijken de zinnen echter zo snel geschreven en voor de handliggend dat er een splaakgeblek ontstaat... Wel weer de moeite waard en leest lekker luchtig weg...
 • Prettig te lezen en goede humor.

  5
  By RiBi
  Wel vaak sombere sfeer en te weinig vrolijkheid. Maar verbluffend eerlijk en leuk!

keyboard_arrow_up