Abraham Moszkowicz by Abraham Moszkowicz

Abraham Moszkowicz

By Abraham Moszkowicz

 • Release Date: 2012-03-28
 • Genre: Biografieën en memoires
Score: 4
4
From 161 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Abraham Moszkowicz spreekt zich uit 'Soms wil ik weten hoe elke centimeter van de veertienhonderd kilometer rook en voelde, in die wagons die mijn vader, zijn zus, broer en ouders van Westerbork naar Auschwitz brachten. De feiten zijn: de trein vertrok dinsdag 21 september 1942, elf uur 's ochtends. De locomotief trok dertien veewagons. Elke wagon vervoerde om en nabij 60 joden. Alleen mijn vader keerde terug.' 'Uiteraard zou ik het prettig vinden wanneer u na lezing van dit boek zou denken: 'Goed dan, misschien moet ik niet alles wat ik over Bram hoor of lees geloven.' Maar ik zou het nog prettiger vinden wanneer u werkelijk wat sceptischer wordt over álles wat u leest of hoort, wie daarvan ook het onderwerp is.' Abraham Moszkowicz (1960) is Nederlands bekendste en meest spraakmakende strafrechtadvocaat. Hij is een telg uit het bekende advocatengeslacht Moszkowicz. Zoon van de eminence grise van de Nederlandse strafrechtadvocatuur Mr. Max Moszkowicz sr.

Reviews

 • Een echte aanrader!

  5
  By G. Duizer
  Wat een mooi en aantrekkelijk boek. Kon het gewoonweg niet wegleggen. Het geeft een mooi kijkje in het leven van Bram. Met veel mooie foto's. Veel van zijn boek is voor mij herkenbaar. Mensen zijn vaak al door de media veroordeeld terwijl je toch echt onschuldig bent tot het tegendeel bewezen is. In mijn ogen is Bram de beste advocaat van Nederland. We zouden juist veel van hem kunnen leren ipv steeds negatieve berichtgeving de media in te sturen. Als deel twee komt zal ik de eerste zijn die het koopt.
 • Abraham Moszkowicz

  5
  By Wit1975
  Een goed geschreven boek. Zoals hij overkomt op televisie, zo lees je dat ook terug in de manier waarop hij schrijft
 • Bedankt

  4
  By EviedeBruijn
  Bedankt, met name als u het heeft over gezin, familie en vrienden. Tranen en een lach bij het lezen. Herkenning en hoop bij het doordringen van woorden. Dank voor deze inkijk.
 • Abraham Moszkowicz

  5
  By Willem-Jan
  Een intrigerende kijk in het brein en leven van Nederland's beste strafrechtadvocaat. Ietwat vormelijk geschreven, een pleidooi van 345 pagina's.
 • Weinig verhullend

  2
  By Suijlie
  Een avond zomeravondgasten op papier gezet. Jammer, een interessante man die eigenlijk weinig prijs geeft over zichzelf. Heb het gevoel dat hij voelde zich te moeten verdedigen tegen de o zo kwade media. Teleurstellend.
 • Aanrader!

  5
  By 0Syco0
  Prachtig boek, van genoten. Een aanrader voor iedereen!
 • Abraham Moszkowicz

  5
  By T.K. Slotboom
  Nederlands beste strafpleiter Mr Bram Moszkowicz, zet alle feiten van de afgelopen jaren nog eens op een rijtje. Het boek leest als een goed gesprek met de Mr zelf. Ben heel nieuwsgierig naar het vervolg maar dat schijnt nog 15 jaar op zich te laten wachten...
 • Mr Bram

  5
  By Vader des vaderlands
  Een gezondere denkwereld dan alle psychiaters. Aanrader voor alle softe Nederlanders. Met respect, Bruin Veeninga
 • Passie

  5
  By MrReSl
  Uit dit boek komt een ontzettende bundel passie op de lezer af. Passie over het recht, de rechtspraak en het vak advocaat, maar ook passie over het leven an sich. Het laat niet alleen de advocaat Mr Moszkowicz zien, maar ook meneer Bram Moszkowicz als persoon. Zeker voor een ieder die het recht ook een warm hart toedraagt een boeiend boek. Prachtig.
 • Eindelijk zijn motivatie helder

  5
  By ElvisL
  Vriend en vijand zullen dit boek moeten lezen en concluderen dat zijn motivatie helder en rechtlvaardig is.

keyboard_arrow_up