Overleven op de K2 by Wilco van Rooijen

Overleven op de K2

By Wilco van Rooijen

  • Release Date: 2012-08-10
  • Genre: Biografie├źn en memoires
Score: 5
5
From 14 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Een op de vijf bergbeklimmers die de top van de K2 probeert te halen, overleeft dat avontuur niet. Toch probeerden zeventien klimmers uit verschillende internationale teams in augustus 2008 deze gevaarlijke berg te beklimmen. Een team met daarin de Nederlandse Wilco van Rooijen en Cas van de Gevel behaalden de top, samen met expeditiegenoten Gerard McDonnell, een Ier, en Pemba Gyalje Sherpa, een Nepalees. Terwijl zij zich opmaakten voor de afdaling voltrok zich een ramp.
Expeditieleider Wilco van Rooijen vertelt in Overleven op de K2 het onwaarschijnlijke verhaal van deze rampzalige expeditie. Een ijslawine in de bottleneck sloeg de veiligheidslijnen weg en maakte daarmee een veilige afdaling onmogelijk. Een aantal uren later bleken elf klimmers de terugtocht niet te hebben overleefd, waaronder McDonnell uit Van Rooijens team. Zelf overleefde Van Rooijen twee nachten op de berg zonder slaapzak, eten of drinken. In deze uitgebreide en herziene editie blikt Van Rooijen, vier jaar na dato, terug op zijn revalidatie, de nasleep en de impact van het drama dat zich op de top van de K2 voltrok. Maar hij kijkt ook vooruit, naar toekomstige expedities.

Reviews

  • Overleven op de K2

    5
    By B.Z. te O
    Een in 1 keer uitgelezen inspirerend en adembenemend boek over het opzoeken van de grenzen in ons "bergachtige" bestaan en hoe wij handelen/samenwerken tijdens een crisis. Bekijk vooral ook de filmbeelden zijn website.

keyboard_arrow_up