Hoog sensitieve personen by Elaine Aron

Hoog sensitieve personen

By Elaine Aron

  • Release Date: 2013-02-14
  • Genre: Psychologie
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Een op de vijf mensen wordt geboren met een verhoogde gevoeligheid, en vele grote kunstenaars en denkers die de wereld heeft voortgebracht waren HSP's. Veel HSP's zijn uiterst consciëntieus en intuïtief. Maar de eigenschap heeft ook lastige kanten: HSP's hebben de neiging snel overweldigd te raken door gezelschap, het werk of een drukke omgeving, waardoor ze, als reactie, in hun schulp kruipen. HSP's hebben vaak last van onzekerheid en van sociale belemmeringen. Elaine Aron, psychotherapeut en zelf een HSP, combineerde wetenschappelijk onderzoek met haar ervaringen als therapeut en schreef een toegankelijk en bruikbaar boek voor HSP's én voor de mensen in hun omgeving. Het boek bevat zelftests, veel praktijkgevallen en tips om met overgevoeligheid om te gaan, van onzekerheid af te komen en een nieuwe sociale balans te vinden.

Dit boek is al voor velen een eyeopener geweest. Klachten waar men zich al jaren voor schaamde werden ineens in een verrassend nieuwe en heldere context geplaatst. Dit boek bevat tips en adviezen voor het omgaan met overgevoeligheid, over hoe van je onzekerheid af te komen en een nieuwe sociale balans te vinden. Vele tienduizenden mensen, waaronder Daphne Deckers, vonden in dit boek de (h)erkenning waarnaar ze op zoek waren.

Reviews

  • Boek der herkenning & bevestiging

    5
    By Wouter Verheijden
    Zeer prettig en helder geschreven boek! Als jij of als er iemand in je omgeving is, die gevoelig is voor prikkels, sfeer, veel waarneemt, intuïtief is of net iets eerder dan andere mensen iets waarneemt, raad ik dit boek van harte aan! Het is absoluut geen "zweverig" boek

keyboard_arrow_up