Rotterdam Hooligan by Yoeri Kievits

Rotterdam Hooligan

By Yoeri Kievits

 • Release Date: 2013-10-19
 • Genre: Sport en buitenleven
Score: 3.5
3.5
From 51 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Dit boek biedt een uniek inzicht in de wereld van de meest gevreesde harde kern voetbalsupporters in ons land. Een van de bekendste frontmannen van de FIIIR, de derde generatie hooligans van Feyenoord, beschrijft op een zeer beeldende manier hoe de 'Hoolies' leven, denken, voelen - en vooral: wat ze allemaal doen.
De nimmer aflatende strijd tegen rivaliserende hooligans van andere voetbalclubs, de haat van de Feyenoorders voor '020' en vice versa. De bizarre hang naar extreme situaties, die soms ronduit levensbedreigend zijn. En natuurlijk de minachting voor het wettelijk gezag: politie en justitie. Daarom is het fascinerend hoe de twee soms samenwerken.
Het fascinerende aan Rotterdam Hooligan zit met name in twee facetten. In de eerste plaats: de lezer krijgt een diep inzicht in een extreem gesloten subcultuur, met andere normen en wetten dan de gewone maatschappij. Via informatie over Nederland in het algemeen, buitenlandse groepen en Feyenoord in het bijzonder.
Daar komt bij, dat de lezer dit inzicht uit de eerste hand krijgt: van een ervaren hooligan. Die echter totaal niet voldoet aan het stereotype beeld van een harde kern-supporter. Yoeri Kievits is al op jonge leeftijd een veelzijdig ondernemer, liefhebbend vader en partner, intelligent en sociaal zeer begaafd - en toch geniet hij een zware reputatie.
De achtergronden van schrijver Yoeri Kievits (1982), lopen als een rode draad door het boek. Aan de hand van zijn verhelderende beschouwingen - waarin hij zichzelf niet spaart - wordt veel duidelijk over het hooliganism. Ook bij de 'gewone' man, die 24 uur per dag het maatschappelijk gewenste leven leidt dat Kievits 'parttime' doet ...

Reviews

 • Rotterdam Hooligan

  3
  By SGE77
  Matig geschreven, na 2 hoofdstukken is het wel duidelijk. Twee columns zouden volstaan, daarna meer van hetzelfde. Veel stijl- en taalfouten. Doel lijkt de hooligan als eerlijke strijder neer te zetten. Uit vele voorbeelden blijkt eerder het tegenovergestelde. Met veel tegen weinig, vanuit de rug aanvallen, oneerlijke wapens... en ga maar door.
 • Rotterdam hooligan

  3
  By Wielewap
  Rauw en hard, geeft een goede inkijk in de gekke knotsgekke gedachten van de hooligans en hun beweegredenen. Mooie en grappige verhalen
 • Goed boek

  5
  By Juultje1983
  Zeer goed te lezen
 • Super boek

  5
  By Haykens
  Je leest het in 1 ruk uit

keyboard_arrow_up