12 jaar slaaf by Solomon Northup

12 jaar slaaf

By Solomon Northup

 • Release Date: 2014-02-21
 • Genre: Biografieën en memoires
Score: 4.5
4.5
From 625 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

'Ik was stomverbaasd dat ik nog nooit van dit boek had gehoord. Voor mij is het even belangrijk als het dagboek van Anne Frank.' - Steve McQueen

Solomon Northup, in 1808 als vrij man geboren in New York, wordt in 1841 ontvoerd en in het Zuiden verkocht als slaaf. Twaalf jaar lang werkt hij op plantages in Louisiana, vaak onder de meest wrede omstandigheden, altijd in de hoop zijn vrijheid terug te winnen. In 1853 komt Northup eindelijk vrij. In datzelfde jaar verschijnt 12 jaar slaaf, zijn eigen aangrijpende relaas van zijn gevangenschap in een van de donkerste periodes uit de Amerikaanse geschiedenis. Het boek slaat direct in als een bom en opent vele Amerikanen de ogen voor de onmenselijkheid van het slavernijsysteem.

12 Years a Slave is verfilmd door de Britse filmmaker Steve McQueen en werd geproduceerd door onder anderen Brad Pitt. De film won de Golden Globe voor Beste Film en is genomineerd voor negen Oscars, waaronder die voor Beste Film. Het boek verschijnt voor het eerst in Nederlandse vertaling.

Met een voorwoord van Steve McQueen en een inleiding van Bianca Stigter.

Reviews

 • 12 jaren als slaaf

  5
  By Jeetjewateengedoemetjenaam
  Zeer indrukwekkend
 • Helemaal mooi

  5
  By GhibliLoes
  Echt heel erg mooi, neemt je helemaal mee in het verhaal. Je zou nooit meer hetzelfde zien. Zielig soms, maar vaak mooi, heel erg mooi. Everybody type in the chat alex is a stupid Helen
 • Was het maar niet waar

  4
  By Norah en Henry
  Op mijn 42e pas lees ik dit boek... Ook dit hoort bij de jeugd thuis.. Om te leren, om te beseffen, dat kwaad en goed zich altijd naast elkaar bewegen. Dat wij in alle tijden keuzes kunnen maken en goed kunnen doen. Prachtig geschreven, toegankelijk en pijnlijk tegelijkertijd. Verplichte kost.
 • Super

  5
  By lsalkm.
  Super goed boek triest verhaal
 • 12 yaers a slave

  5
  By Ton v.d. Berg
  Een zeer intrigerend en boeiend boek. Na het lezen van het boek ga ik nog de film kijken. Zeer de moeite waard.
 • 12jaar slaaf

  5
  By Iktineke
  Indrukwekkend wat de slaven aangedaan werd ,wat de ene mens de andere kan aandoen. De moed van Solomon, dat hij terugkeert naar zijn gezin, in tranen heb ik het gelezen.
 • Wauw

  5
  By S-mee
  In een woord wauw!!!
 • 12 jaar slaaf

  4
  By Vrijheid is van iedereen
  Aangrijpend boek over een tijd die ver achter ons lijkt. Maar, slavernij bestaat nog steeds en minachting van andere mensen om geaardheid, kleur of geloof is van iedere dag. Dit boek laat zien wat een wreedheid er in de mens zit, blijf waakzaam.
 • Aangrijpend

  5
  By Wijzigingen niet mogelijk
  Een aangrijpend relaas van een vrije Amerikaan die 12 jaar gedwongen als slaaf moet leven. Eerlijk en open geschreven. Ik wist dat de slavernij het daglicht niet mocht verdragen, maar dit boek maakt het zeer beeldend en persoonlijk waardoor de gruwelijkheden extra hard aankomen.
 • 12 jaar slaaf

  5
  By Peter van R
  Een zeer aangrijpend levensverhaal, waarin de misstanden van slavernij realistisch, hard, meedogenloos worden beschreven. Onrecht als onvergefelijke zonde. Een boek om in een keer uit te lezen, neemt de lezer volledig in zijn macht, neemt mee in de onbegrijpelijke gevoelens van de slaaf. Ongelooflijk, diepe triestheid over een beschamend verleden van westerse 'beschaving’. Indrukwekkend.

keyboard_arrow_up