De officier by Robert Harris

De officier

By Robert Harris

 • Release Date: 2014-04-30
 • Genre: Detectives en thrillers
Score: 4
4
From 82 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Op een ijskoude dag in januari 1895 wordt de Joods-Franse officier Alfred Dreyfus voor het oog van een woedende menigte van zijn zwaard en rang ontdaan en veroordeeld tot levenslange opsluiting op Duivelseiland. Dreyfus is schuldig bevonden aan spionage voor de Duitse aartsvijand. Een van de toeschouwers is Georges Picquart,officier van de Franse geheime dienst. De slimme en vindingrijke Picquart krijgt de opdracht om een geheim onderzoek te leiden naar de Dreyfus-affaire. Enkele maanden later ontdekt hij dat de werkelijke spion nog steeds in het Franse leger actief is en hij zet een listige operatie in werking om hem in de val te lokken. Het resultaat van de operatie is echter vele malen schokkender dan verwacht: een spoor van corruptie en leugens leidt tot in de hoogste regionen van het Franse leger en de regering.
De memoires van Picquart lagen meer dan honderd jaar achter slot en grendel; ze vertellen het ware verhaal van een schandaal dat Frankrijk volledig op zijn kop zette.

Robert Harris (1957) is de auteur van internationale bestsellers als Vaderland, Imperium en Geest. Hij woont met zijn vrouw en vier kinderen vlak bij Hungerford in het zuiden van Engeland.

Reviews

 • An Officer and a Spy

  5
  By Madhaton
  An Officer and a Spy is een bloedstollende reconstructie van de Dreyfus-affaire vol levenswijsheid.
 • Goede historische roman

  4
  By Vakmanschap
  Dit boek heeft vijf sterren gekregen in de VN - detective- en thrillergids, maar behoort eigenlijk niet tot dit genre. Het is een historische roman over de Dreyfus-affaire (Frankrijk 1895 - 1906), dus de afloop is bekend: rehabilitatie voor Dreyfus en Pickard, de hoofdpersoon van dit boek. Het boek geeft een goed beeld van het dagelijks leven en de sfeer in het Parijs van die tijd. De legerleiding maakte een aantal onvergefelijke blunders in de Dreyfus-affaire en onduidelijk blijft, ook in dit boek, waarom men aan het eenmaal ingenomen standpunt bleef vasthouden, ook al waren de bewezen voor het tegendeel overduidelijk. Angst voor gezichtsverlies en verlies van de eigen positie naast onversneden antisemitisme zullen een rol hebben gespeeld. Eėn van de eerste affaires waarin de massamedia (de kranten: "j'accuse!") een cruciale rol hebben gepeeld. Een vlot geschreven boek; ondanks de lengte lees je het snel uit. Aanbevolen!

keyboard_arrow_up